Nasi goren (fűszereres sült rizs)
SANGO 2005.06.18. 11:43
Recept+hozzávalók
Nasi Goren (fűszereres sűlt rizs)
30 dkg rizs
40 dkg főtt csirkehús vagy sült sertéshús
4 evőkanál olaj
15 dkg vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kiskanál csípős paprikakrém
1 kiskanál gyömbérpor
1 csipetnyi curry
1 csipetnyi szerecsendió
20 dkg rák
só
1 késhegynyi bors
1 pirospaprikia
* A rizst folyó vízben szűrőn keresztűl alaposan megmossuk, ezután kb. 15 percig főzzük. ( ne túl puhára)
* A csirkét kicsontozzuk, és kockákra vágjuk.
* Az olajat nagyobb serpenyőbe felhevítjük, a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát kissé megpiritjuk rajta, majd hozzáadjuk a füszereket és a csirkehúst. Az egészet tobább pirítjuk. Ha van rák azt is beletesszük, majd a rizst is, sót is és jól összekeverve együtt piritjuk az egészet.
* Tálalás előtt hozzáadjuk a kockára vágott , előzőleg kevés olajon megfuttatott paprikát. Díszítésül csikokra vágott tojásomlettet szoktam a tetejére rakni.
* Körítésnek savanyú uiborkát, gyöngyhagymát, marinált paprikát kínálhatunk mellé. Kiválóan illenek hozzá a trópusi gyümölcsök: ananász kockára vágva, banán stb. Sör vagy fehér bor illik hozzá.
|