Eperhabkrém (Avajukikan)
SANGO 2005.06.18. 11:34
EPERHABKRÉM (Avajukikan)
Hozzávalók:
5 dkg cukor
12-18 nagy szemű eper
2 evőkanál nem ízesített zselatin
Tegyük a zselatint 1 dl hideg vízbe, és állandó kevergetés közben lassú tűzön főzzük, amíg fel nem olvad. Tegyük bele a cukrot. Ha a cukor felolvadt, vegyük le az edényt a tűzről, öntsünk hozzá még 3 dl vizet, és hagyjuk kihűlni. Tegyük a zselatin-cukor keveréket jég közé helyezett nagy tálba, és verjük fel habverővel. Helyezzük az eperszemeket egy kuglófformába, és öntsük hozzá a zselatinos habot. Várjuk meg, amíg megfagy.
Tálaláskor vágjuk szeletekre, ahogy a tortát szoktuk.
|