Csirkefalatok tavasziasan (Mizutaki)
SANGO 2005.05.22. 15:16
Recept+hozzávalók
CSIRKEFALATOK TAVASZIASAN (Mizutaki)
A mizutaki tulajdonképpen a szukijaki vízzel főtt változata, az asztalon, főzőlapon készül.
Hozzávalók:
1 egész csirke (kb. 80 dkg-os)
1 teáskanál só
25 dkg spenót
80 dkg kínai kel
25 dkg illatos gombafej
20 dkg tou (elhagyható)
1 csomag újhagyma
1-2 póréhagyma 5-6 cm-es darabokra vágva
1 dl csirkeleves
1 kanál citromlé
20 dkg apróra reszelt retek
2 teáskanál gyömbérpor vagy reszelt gyömbér
Vágjuk a csirkét apró darabokra és csontozzuk ki. A hátából, a nyakából és a csontokból főzzünk 1,5 l víz hozzáadásával levest. A kicsontozott húsokat 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A spenótot és a kínai kelt külön-külön pároljuk meg. Ezután göngyöljük a kel leveleibe a spenótot, és tűzzük össze fogvájóval, majd vágjuk 3-4 cm-es darabokra. Mikor ezzel elkészültünk, tegyük az asztal közepére helyezett főzőlapra a főzőedényt, és öntsük bele a csirkelevest. Amikor forrni kezd, tegyük bele a csirkedarabokat, és 10-15 percig főzzük. Majd a gombát tegyük a csirke mellé puhulni. A töltött kelt, a póré-, illetve újhagymadarabokat különálló halmokba helyezve szintén tegyük a főzőedénybe az apró kockákra vágott tofuval együtt, és az egészet főzzük meg. 1 dl húslevest, a citromlevet, a reszelt piros retket és a gyömbért keverjük össze és osszuk szét a kis tálacskákba. A főzőedényből kivett falatokat fogyasztás előtt mártogassuk bele.
|